Fibonacci systeem

Het Fibonacci systeem werkt aan de hand van een reeks cijfers, de zogenaamde Fibonacci-reeks. De nieuwe rij in de reeks is de optelsom van de vorige twee getallen, te beginnen met het getal 1.

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21…

Dit systeem werd bedacht aan de hand van de snelheid waarmee konijnen zich vermenigvuldigen, waarschijnlijk houden die zich dus ook met de hogere rekenkunde bezig 🙂

Hoe is Fibonacci toe te passen bij roulette?

Met behulp van het Fibonacci systeem win je het verlies van twee voorgaande verloren beurten terug. Wanneer er de eerste beurt gewonnen wordt dan begin je gewoon opnieuw. Als dit niet het geval is ga je verder de rij af tot je twee keer na elkaar wint. De eerste keer compenseer je het opgelopen verlies (behalve de eerste inzet van 1), de tweede keer dat je wint maak je winst. Bij verdere beurten moet je bij winst de laatste twee nummers uit de rij verwijderen.

Werkt het systeem?

Er bestaat geen garantie systeem voor roulette. Fibonacci werkt dus evenals alle andere systemen, de kans om te winnen blijft gewoon 50/50. Het is echter wel een leuk doordacht roulette systeem wat de risico’s ook nog eens laag houdt. Hieronder staat een voorbeeld:

  • Zet 1 in en verlies 1
  • Zet 1 in en verlies 1 1
  • Zet 2 in en verlies 1 1 2
  • Zet 3 in en verlies 1 1 2 3
  • Zet 5 in en win 1 1 2 3
  • Zet 2 in en verlies 1 1 2
  • Zet 3 in en win 1 1 2
  • Zet 1 in en win 1

Het Fibonacci model mag dus wel een goed model voor de populatiegroei van konijnen zijn, maar dit maakt het niet automatisch een goede methode om roulette mee te spelen. Het is een veilig systeem echter de mogelijke winst is dan ook kleiner dan andere roulette systemen.

Voordeel van het Fibonacci systeem?

Het voordeel van dit systeem is dat het, zelfs in korte rondes, vrij stabiel blijft. Dit komt doordat verliezende reeksen grotendeels door één winnende reeks gecompenseerd worden. Het systeem werkt dan ook een stuk beter dan bijvoorbeeld het Martingale systeem. Een ander voordeel is dat het minder last heeft van tafellimieten, doordat de grenzen ‘gezonder’ blijven. Het is wel verstandig het aantal verliezen te beperken tot maximaal acht in een rij.

Probeer het roulette systeem direct eens gratis uit: