Online pokerstrategie

Als je weet wat je doet, kan online poker spelen zowel heel leuk als behoorlijk winstgevend zijn. We bieden een beginnersintroductie tot online poker. Toch gaan we hier wat dieper in op de complexiteit van online poker, dat heel anders is dan spelen aan een casinotafelspel.

Er is geen pokerface nodig!

Met een bepaalde groep mensen doe je mee aan een online ringspel. Games kunnen één-op-één of in groepen van drie, vijf of negen personen worden gespeeld.

Je maakt een avatar en een schermnaam, maar dit is geen Skype of Zoom, dus spelers kunnen je gezicht niet lezen of op aanwijzingen controleren. Natuurlijk kunnen ervaren spelers je gokgedrag in de loop van de tijd evalueren, evenals of je je winnende kaarten onthult of weggooit, enzovoort, waardoor ze essentieel inzicht krijgen in je speelstijl. De meerderheid van de nieuwe en intermediaire spelers heeft geen idee.

Laat je niet te veel meeslepen door je blufs.

Iedereen geniet van een goede leugen in poker, maar sommige beginners en gevorderde spelers overdrijven het. Mensen hebben de neiging om om de een of andere reden veel meer handen online te spelen, ook al is online spelen voor geld vergelijkbaar met spelen aan een tafelspel in termen van echtheid.’ Dus bluffen, of in wezen de rest van de tafel voor de gek houden door te geloven dat je hand sterker is dan hij is, kan soms catastrofaal zijn. Het kan zijn vruchten afwerpen als je consequent inzet en de list tot het einde volhoudt, maar als je hapert in je spel, zal een expert in je spel je opmerken en beuken, net als in de echte wereld.

Kies je plaatsen zorgvuldig en doe je onderzoek door de gamers in de omgeving te observeren. Het is misschien niet zo slim als je weet dat je aan een tafel zit met talloze ‘calling stations’ of mensen die alles zullen zien. Als je tegen veel tighte tegenstanders speelt die alleen gokken als het moet, ga ervoor!

De top tien handen

In mijn persoonlijke ervaring speel ik liever Top 10-handen of hole-kaarten, in ieder geval in het begin. Volgens statistieken hebben deze hole-kaartcombinaties de beste kans op een set, three of a kind op de flop, een straight, een flush, enzovoort.

Als ik aan een tafel zit met veel losse vroege actie, zal ik folden tenzij ik een van de volgende handen krijg totdat alle novices hebben gegeten:

A-A is een letter (paar azen, American Airlines, pocket bullets, stieren, enz.)

A-Z (Big Slick, een kogel en een cowboy, enz.)

K-K-K-K-K-K-K (paar koningen, pocket koningen, pocket cowboys, paar cowboys, etc.)

a-a (paar dames, damespaar, pocket dames, damespaar, etc.)

A-Z (aas en een dame, kogel en een dame, enz.)

J-J’s (paar boeren, paar jakes, paar haken, enz.)

tien (paar van 10s)

9-negen (paar 9s)

8:8 (paar van 8s)

7-7 (paar van 7s)

Connectoren die bij de rekening passen

Suited-connectoren zijn twee opeenvolgende kaarten van dezelfde reeks. Door de gemeenschappelijke kaarten in Texas Holdem te gebruiken, vergroot u uw kansen op een flush (vijf kaarten van dezelfde reeks) of een straight (vijf kaarten in numerieke volgorde). Het is veel beter wanneer de connectoren geschikt zijn, EN de hand een Top 10 is, als een Big Slick van dezelfde reeks. Het is geweldig om de aas te hebben, omdat het je de grootste kaart biedt tegen de mogelijke flush van iemand anders.